Rozalb de Mura - „A cracked smile and a silent shout”
toamna - iarna 07/08 (menswear/womenswear)

(en)(ro)

Pentru colectia de toamna iarna 07-08 „A cracked smile and a silent shout” de la Rozalb de Mura, designerul Olah Gyarfas a ales sa se impregneze de muzica stranie si intunecata a celor de la The Knife. Intr-un prezent suprarealist sau poate dintr-un viitor primitiv si nesigur, personajul Rozalb de Mura analizeaza cu o curiozitate rece de om de stiinta o lume de basm contemporan, populata de suflete insingurate, stafii si dive stranii.  

Naturalmente, artificialul cu posibilitatile lui nesfirsite se impun in aceasta colectie avangardista, electroglamour si presarata cu detalii tehnice minutioase. Materiale high-tech cu fibre stralucitoare sau de o paloare rece, metalica, melanjuri extravagante de albastru electric, verde fosforescent si argintiu in croieli supraponderale se inclina intr-o reverenta ironic-ostentativa catre anii 80. Plus o adiere  dintr-un viitor robotizat si vag-amenintator.

Pentru a mai domoli din exuberanta future-electro, Rozalb de Mura vine cu o serie paralela ce s-ar putea inscrie in zona generoasa a clasicului, de la materialele pretioase - stofe de lina, casmir, la culorile severe - negru, alb, bej, gri. Sobrietatea rafinata a pieselor este insa deturnata de cite un twist neasteptat - o platca detasabila, decupaje teribil de incitante pe spatele unor rochii drepte si simple, falduri false la un mantou cuminte si gratios à la Audrey Hepburn. Pentru un look subtil de aristocrata sexy, contemporana si cu simtul umorului.  

Rozalb de Mura STORE

Spatiu ludic promovind experimentele, Rozalb de Mura STORE isi schimba infatisarea odata cu colectiile pe care le gazduieste. De data aceasta, muzica stranie a celor de la The Knife a inspirat alegerea unui look glacial si excentric, un mix ironic de viitor butaforic si glamour electro-pop.  

Pe linga noua colectie toamna iarna 07/08 „A cracked smile and a silent shout”, Rozalb de Mura STORE anunta prezenta in exclusivitate a unor guest-labeluri avangardiste romanesti: Carmen Secareanu, Greyland School si Kuki Constantinescu. 

------------------------------------------------------------------------------------

Rozalb de Mura 07

(en)(ro)

In 23 februarie, an necunoscut, pe o plaja undeva pe coasta de est a Africii, Rozalb de Mura, in redingota din brocart si jeansi uzati, isi incarca tacticos cosul incapator al mongolfierei cu instrumente bizare ce par demonice in ochii fascinati ai localnicilor. Criptozoolog si pe alocuri environmentalist, Rozalb de Mura adauga nonsalant bicicleta si pe Voltaire, un corb posomorit, atit de obisnuit cu gratiile coliviei incit nici cel mai timid gind de zbor nu i-ar trece prin cap, nici macar pus in fata zarilor infinite.

Planul e unul maret si nebunesc, ar putea comenta rauvoitorii. O harta zdrentuita, singura care pomeneste de insula Malademna, patima pentru aventura si zvonuri despre un monstru ce s-ar zbengui netulburat in apele turcoaz ale Pacificului au fost de ajuns pentru ca excentricul baron sa se arunce in necunoscut. Descrieri fabuloase povestesc despre o rasa extincta, uriata creatura vorace demna de o aparitie intr-un film horror, nu fac decit sa puna paie pe focul de explorator.

Balonul s-a ridicat gratios si s-a micsorat rapid intr-un punct insignificant pe cer, in protestele vehemente ale lui Voltaire. Dupa saptamini si luni intregi care s-au scurs fara nici o veste, in care ziarele au vuit, prietenii l-au jelit, rauvoitorii au confirmat sminteala diagnosticata de mult, si in general toata lumea si-a pierdut speranta, o telegrama fulger le-a electrizat pe credincioasele ajutoare de la Bucuresti: "CULORILE MA SCANEAZA STOP PRIZONIER MAGMA RECE STOP TRIMITETI PULSATOR HOLOGRAFIC STOP DISTANTA 3 ANI LUMINA DE TARM STOP POT SA VAD SECUNDELE STOP" 

Rozalb de Mura 07

Pentru colectia primavara-vara 2007 a marcii Rozalb de Mura, designerul Olah Gyarfas reviziteaza entuziast piese clasice cum ar fi jacheta de baseball sau haina de scrima. Dupa ce le goleste de culoare, taie cu precizie chirurgicala in materialul batos de bumbac, lasind, intr-o estetica ce frizeaza cruzimea, taieturi si rani ce citeodata trimit spre cavitati functionale cum ar fi buzunarele.
Basoreliefuri in forma de sa de bicicleta acopera discret unele piese, sugerind aerul nonsalant si vag sportiv al unui neo-colonialist bronzat ce descinde zimbitor de pe yaht pe insula privata din Pacific.
Albul si negrul bumbacului dens, inmuiate pe alocuri in albastru sau gri pal se asorteaza perfect cu startul intr-o calatorie sofisticata In jurul lumii.

La Rozalb de Mura STORE, colectia Rozalb de Mura 07 plus o selectie speciala de piese de la Ana Alexe, Carmen Secareanu, Ana Maria Lungu si bijuterii de autor semnate Kuki Constantinescu.

Rozalb de Mura STORE
Strada Selari nr. 9 – 11 (Zona Lipscani), Curtea Sticlarilor, etaj 1, sector 3, Bucuresti
0723 172 850
www.rozalbdemura.ro
[email protected]
Marti – Sambata: 11:00 - 21:00 
Duminica - Luni : Inchis

------------------------------------------------------------------------------------

Rozalb de Mura la Stockholm

Zilele acestea lucrurile au mers de minune la Rozalb de Mura, poate anticipand febrilitatea creativa a Stockholmului – orasul grupului de design conceptual Front, al excelentilor creatori de moda Ann-Sophie Back si Carin Wester, locul unde s-a lansat straniul duo al fratilor de la The Knife, populat de ravasitoare coafuri ale pustanilor fashion-victims.

Ne bucuram sa fim unul din numele alese pe spranceana ce vor participa intre 13 si 15 februarie la+46 Trade, Stockholm, un eveniment de moda international ce va aduce laolalta cele mai avangardiste label-uri scandinave si o selectie valoroasa de nume internationale cum ar fi Wonhundred, Surface To Air - Paris, Staerk, Umbro by Kim Jones, Provider etc.

De bun augur, primul client oficial al unei piese semnate Rozalb de Mura a fost artistul si curatorul suedez Per Huttner. Reactiile entuziaste ce au venit din tarile nordice au justificat cu atat mai mult prezentarea unei selectii apetisante de piese din noua colectie toamna-iarna 07/08 creata de designerul Olah Gyarfas.

Participarea Rozalb de Mura la +46 Trade a fost posibila si datorita sprijinului acordat de ICR Stockholm.

P.S. Pentru a sarbatori evenimentul, intre 13 – 28 Februarie, magazinul Rozalb de Mura de la Bucuresti va va intampina cu oferte speciale pentru piese din colectia "Waiting for Rozalb".

 

Rozalb de Mura STORE
Strada Selari nr. 9 – 11, Curtea Sticlarilor, etaj 1, sector 3, Bucharrest (Lipscani area)
Tuesday – Saturday: 11:00 - 21:00
Sunday - Monday : Closed

 


website nou in curand

-----------------------------------------------------------------------------------

From Brussels with love

Un proiect curatorial Komplot (Bruxelles) pentru add
 
Proiectie video « Sad in Country (Part 1) » de Catherine Vertige si Kosten Koper
Joi, 10 mai 2007, orele 20:00              
Teatrul Desant, Bd. Ion Mihalache nr. 123, Sector 1 Bucuresti

Expozitie 12-26 mai 2007
Multiple de Aline Bouvy/ John Gillis, Simona Denicolai & Ivo Provoost, Joe Dalton, Claudia Radulescu, Revista +-0, Force Mental

Vernisaj vineri, 11 mai 2007, la orele 18 :00
Rozalb de Mura STORE, Str. Selari no. 9-11 (Zona Lipscani), Curtea Sticlarilor, etaj 1, Sector 3

Performance si video de Messieurs Delmotte
Vineri 11 mai 2007, orele 20 :00
Rozalb de Mura STORE, Str. Selari no. 9-11 (Zona Lipscani), Curtea Sticlarilor, etaj 1, Sector 3
 
« From Brussels with love » este titlul unei serii de proiecte ale asociatiei Komplot care prind forma in afara orasului de origine al colectivului de curatori. Dupa Londra (« Published And Be Damned », iulie 2006) si Paris (Salon Light, noiembrie 2006), Komplot propune editii de artisti, proiectii video si un performance in colaborare cu organizatia add, Bucuresti.
 
Alegerea artistilor a fost in parte determinata de filmul  "Sad in Country (Part 1)" (de Catherine Vertige & Kosten Koper) realizat in 2006/2007, avand ca tema colectivele de artisti belgieni din anii 70, 80 si 90. Propunandu-ne un montaj neierarhizat bazat pe interviuri si imagini de arhiva, filmul duce la descoperirea a sase colective de artisti, printre care club Moral (Anvers), Building Underwood (Bruxelles Caudiès) sau familia Rona (Bruxelles).
 Expozitia va cuprinde revistele +-0 din anii 70 ale familiei Rona care grupeaza texte critice, stiri pe scurt si insertii ale artistilor; multiple fotocopiate de Simona Denicolai si Ivo Provoost; revista Joe Dalton a lui David Evrard, colectiv care grupeaza contributii diverse si care apare de 4 ori pe an, ca si revistele « Force Mental » din anii 80 create de Danny Devos si Anne-Mie Van Kerckhoven.
Pentru a largi prezentarea tinerei scene artistice belgiene, vor fi prezentati si colectivul « Wake Up » al lui Aline Bouvy / John Gillis si editiile Claudiei Radulescu.
Vernisajul se va incheia cu un performance al artistului din Liège, Messieurs Delmotte.  Komplot a produs deja mai multe filme video ale lui Messieurs Delmotte care este cunoscut pentru spectacolele filmate solo interpretand rolul unui personaj serios si reactiv la context.
Mai multe informatii pe http://www.kmplt.be sau www.rozalbdemura.ro
E-mail : [email protected] ; [email protected] / 0723 172 850